top of page
schola cantorum.jpg
borg domkor.jpeg
tore erik mohn.JPG
atle sommerfeldt.jpeg
follo nytt.jpg

Håvard Gimse

Håvard Gimse er, sammen med Geir Inge Lotsberg, festivalens musikalske leder. Håvard Gimse har etablert seg som en av Skandinavias ledende pianister. Hans distinkte og rike musikalske palett reflekterer hans musikalske styrke og erfaring, utviklet gjennom mange og varierte konsertoppdrag og innspillinger. Håvard Gimse har spilt med mange av verdens største og meste anerkjente orkester, deltatt på ledende festivaler. Håvard Gimse er siden 1997 medlem i Programrådet for Oslo Kammermusikk Festival.

Geir Inge Lotsberg

Geir Inge Lotsberg studerte hos Leif Jørgensen i Oslo og Sandor Végh i Salzburg. Lotsberg har også hatt studieopphold hos Ana Chumenecho i München og Camilla Wicks i Houston. Geir Inge Lotsberg har vært medlem av Oslo Strykekvartett siden 1991 samt konsertmester for Den Norske Operas orkester i perioden 1996–2003. I dag er han kunstnerisk leder for TrondheimSolistene.

Tine Thing Helseth

Lise Fjeldstad

Silke Avenhaus
 

Ann Helen Moen

Atle Sponberg

Atle Sponberg er en norsk fiolinist fra Gjøvik. Han er kjent for sitt forhold til argentinsk tango. Har studert ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, Amsterdam og Salzburg. Tango studerte han i Buenos Aires. Han har vært solist med en rekke kjente orkestre. I 2012 turnerte han i Australia og var solist på en rekke konserter med Australian Festial of Chamber Music. Han er i dag ansatt som 1. amanuensis ved musikkonservatoriet i Tromsø.

Knut Erik Sundquist

Knut Erik Sundquist er en norsk kontrabassist, internasjonalt kjent som en av de fremste, og i den senere tid kjent som en improviserende «standup-bassist». Etter noen tid med jazz, studerte han i Wien. Har vært med i ulike klassiske orkestre, som Bergen Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester, Norsk Barokkorkester, Ensemble Modern i Frankfurt am Main, Mahler Chamber Orchestra i Berlin, og Luzern Festival Orchestra. Nå er han førsteamanuensis ved musikkonservatoriet, Universitetet i Tromsø.

Øyvind Gimse
norsk cellist, utdannet ved Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Wien. Han var solocellist i Trondheim Symfoniorkester, var med i Det Norske Kammerorkester og har gjestet som solocellist i Kringkastingsorkestret og Stavanger Symfoniorkester. Ledet i mange år TrondheimSolistene.

Borg Domkor

Koret står for en betydelig konsertvirksomhet i Fredrikstad domkirke og distriktet for øvrig. Koret har gjennom årene samarbeidet med de mest kjente norske og utenlandske solistene, og koret har et langt og godt samarbeid med barokkorkesteret Barokkanerne, som har utviklet seg til å bli et av landets aller fremste innen sin genre. Korets kjernerepertoar består av de store kirkemusikalske verkene. De synger også en rekke acappellaverker og verker for kor og orgel, klaver eller kammerbesetning. Denne delen av repertoaret har det blitt gradvis mer av de siste årene.

Tore Erik Mohn 

Tore Erik Mohn er domorganist og dirigent i Fredrikstad domkirke. Han startet Egil Hovland-festivalen i Fredrikstad sammen med gode kolleger og venner i 2013. Mohn har tatt utøvende diplomstudium i orgelspill og hovedfag i korledelse ved Norges Musikkhøgskole. Han har vikariert som domkantor i Nidarosdomen og har undervist i mange år i korledelse ved Norges musikkhøgskole. 

 

Liv Inger Sandhaug Sundt

WAM stryketrio

Bjergsted Brassensemble

Atle Sommerfeldt

Sommerfeldt har vært biskop i Borg siden 29.januar 2012. Han er født på Eidsvoll i 1951 og ble døpt i Eidsvoll kirke. I 1956 flyttet familien til Asker, og unge Atle fikk erfaringer fra speider, fiolinspill og engasjement i det kristelige skolelaget. Det var daværende prest i Asker, og senere biskop i Tunsberg, Sigurd Osberg, som inspirerte den unge lederspiren til å bli prest. Etter ett år som generalsekretær i Mellomkirkelig Råd, ble Sommerfeldt kalt til generalsekretær i Kirkens Nødhjelp fra august 1994. Et arbeid som har vart fram til utnevnelsen til Biskop i Borg.
 

Children’s International School 

Children’s International School har et strykeorkester som består av ca. 20 barn i alderen 8 til 12 år.  Dirigent er Maria Serafin. Det er et spennende, ungt orkester som spiller mest klassisk musikk fra ulike epoker, men også noe moderne nåtidsmusikk. Orkesteret består av fiolinister og cellister.

Follo Ungdsomssymfoniorkester

Gjennom et samarbeid med Dextra musica, Sparebankstiftelsen DNB, har kulturskolene i Follo de seneste årene gjennomført en omfattende satsning på strykere og orkester. Follo ungdomssymfoniorkester FUSO har ved gjentatte anledninger spilt ved blant annet ved Mozart-festivalen i Fredrikstad. FUSO deltok i Oslo-Filharmoniens ”Young-play”-program i 2015, og i juni 2018 spilte de sammen med Det norske kammerorkester ved Festdagen i Vitenparken i Ås. FUSOS hoved dirigent er Niklas Djurle.

bottom of page