Laget i Wix av Kristin Johansen / Tore Steinar Pettersen

  • Black Facebook Icon

Følg oss på Facebook

Piano Consert no 21 - Unknown Artist
00:00 / 00:00

Oslo Strykekvartett

Oslo Strykekvartett (etablert 1991) er en prisbelønt norsk musikkgruppe med et titall plateutgivelser. De har spilt blant annet i Wigmore Hall i London og Carnegie Hall i New York. De fikk Spellemannsprisen i 2013 i kategori klassisk musikk. Gruppen består av Geir Inge Lotsberg, fiolin, Liv Hilde Klokk, fiolin, Magnus Boye Hansen, bratsj og Øystein Sonstad, cello.     

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble er hele Østfolds orkester og et unikt orkester i dagens kulturliv – satt sammen av 24 av landets fremste profesjonelle musikere. Ensemblets høye kvalitet og kreativitet tiltrekker gjestedirigenter og solister fra hele verden. Det Norske Blåseensemble ble stiftet i 2003 på grunnlag av orkestertradisjonen som skrev seg tilbake til 1734. Det er en privat ideell stiftelse. Foretaket ble stiftet av Kulturdepartementet, Halden kommune og Østfold fylkeskommune. I 2008 flyttet de inn i lokaler på Halden Brygge.

Håvard Gimse

Håvard Gimse er, sammen med Geir Inge Lotsberg, festivalens musikalske leder. Håvard Gimse har etablert seg som en av Skandinavias ledende pianister. Hans distinkte og rike musikalske palett reflekterer hans musikalske styrke og erfaring, utviklet gjennom mange og varierte konsertoppdrag og innspillinger. Håvard Gimse har spilt med mange av verdens største og meste anerkjente orkester, deltatt på ledende festivaler. Håvard Gimse er siden 1997 medlem i Programrådet for Oslo Kammermusikk Festival.

Geir Inge Lotsberg

Geir Inge Lotsberg studerte hos Leif Jørgensen i Oslo og Sandor Végh i Salzburg. Lotsberg har også hatt studieopphold hos Ana Chumenecho i München og Camilla Wicks i Houston. Geir Inge Lotsberg har vært medlem av Oslo Strykekvartett siden 1991 samt konsertmester for Den Norske Operas orkester i perioden 1996–2003. I dag er han kunstnerisk leder for TrondheimSolistene.

Atle Sponberg

Atle Sponberg er en norsk fiolinist fra Gjøvik. Han er kjent for sitt forhold til argentinsk tango. Har studert ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, Amsterdam og Salzburg. Tango studerte han i Buenos Aires. Han har vært solist med en rekke kjente orkestre. I 2012 turnerte han i Australia og var solist på en rekke konserter med Australian Festial of Chamber Music. Han er i dag ansatt som 1. amanuensis ved musikkonservatoriet i Tromsø.

Knut Erik Sundquist

Knut Erik Sundquist er en norsk kontrabassist, internasjonalt kjent som en av de fremste, og i den senere tid kjent som en improviserende «standup-bassist». Etter noen tid med jazz, studerte han i Wien. Har vært med i ulike klassiske orkestre, som Bergen Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester, Norsk Barokkorkester, Ensemble Modern i Frankfurt am Main, Mahler Chamber Orchestra i Berlin, og Luzern Festival Orchestra. Nå er han førsteamanuensis ved musikkonservatoriet, Universitetet i Tromsø.

Trond Viggo Torgersen

Trond Viggo Torgersen er en norsk artist, mediemann, lege og tidligere barneombud. Han ble i 2009 tildelt Wenche Foss’ ærespris sammen med Vivil-lekene. Han fikk Paul Robeson-prisen sammen med Anne-Cath. Vestly i 1990, Seerprisen i 2003 og hedersprisen under Gullruten 2013. Torgersen har laget en rekke barne- og ungdomsprogrammer. Han startet sin karriere som kanalvert på NRK. Han har gitt ut flere barneplater og vant Spellemannprisen 1981 i klassen barneplate sammen med George Keller. Han har også skrevet flere teaterstykker både for barn og voksne. 

Schola Cantorum

Schola Cantorum er et norsk kammerkor startet av organisten, komponisten og dirigenten Knut Nystedt i 1964. Gjennom hele sin historie har koret siktet høyt og de har markert seg internasjonalt. De har gjort det til et varemerke å ha nyskrevet musikk på repertoaret. De har vunnet flere internasjonale korkonkurranser. Siden den tid har de fokusert på innspillinger, turnering og konsertvirksomhet.

Tone Bianca Sparre Dah

Tone Bianca Sparre Dahl er en norsk dirigent, sanger, musikkpedagog, forfatter, arrangør og komponist. Hun er dirigent for Schola Cantorum, kammerkoret ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Til daglig er Tone Bianca Sparre Dahl førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole i kordirigering, sanglærer ved Oslo By Steinerskole og innehar Statens 10-årige arbeidsstipend for etablerte kunstnere fra 2014

Tone Braaten

Tone Braaten er en norsk sanger. Hun avsluttet våren 1996 sin utdannelse ved Norges musikkhøgskole. Tone Braaten har ved flere anledninger opptrådt både i radio og fjernsyn. Hun har vært solist på en rekke cd-utgivelser. I tillegg har hun bred erfaring som korinstruktør og sangpedagog. Braaten har vært engasjert som solist med flere norske og utenlandske orkestre.

Marianne Beate Kielland

Marianne Beate Kielland (mezzosopran) er en norsk konsertsanger. Hun studerte ved Norges musikkhøgskole under Ingrid Bjoner og Svein Bjørkøy og avsluttet der våren 2000 med mastergrad i samtidsmusikk. Etter endt utdanning var hun ved operaen i Hannover i sesongen 2001/02 før hun avsluttet engasjementet der og flyttet til Harstad, og senere til Svolvær. Hun fikk raskt en solid posisjon med hyppige engasjementer ved både norske og utenlandske orkestre og har etter hvert arbeidet med internasjonalt kjente dirigenter.

Eirik Krokfjord

Eirik Krokfjord (baryton) er fra Lørenskog, og har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole. Som konsertsolist har Krokfjord i de senere år jobbet med Oslo-Filharmonien, Accademia Bizantina, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Solistkor, Oslo Domkor, Ensemble Aksiom og flere ganger med Barokkanerne. Repertoaret strekker seg ellers fra dramatisk opera til renessansemonodi, men også mye nyere musikk.

 

Anders J. Dahlin

Anders J. Dahlin er en svensk tenor. Han studerte på Musikkonservatoriet i Falun i Sverige, ved Statens musikkhøgskole i Oslo og ved Musikkhøgskolen i København. Allerede i 1998 gjorde han sin operadebut på National Opera. De siste årene har han blitt en av de ledende tolkene av den tidlige franske barokkmusikken. Anders J. Dahlin er mottaker av Jussi Björling Award for 2014.

Borg Domkor

Koret står for en betydelig konsertvirksomhet i Fredrikstad domkirke og distriktet for øvrig. Koret har gjennom årene samarbeidet med de mest kjente norske og utenlandske solistene, og koret har et langt og godt samarbeid med barokkorkesteret Barokkanerne, som har utviklet seg til å bli et av landets aller fremste innen sin genre. Korets kjernerepertoar består av de store kirkemusikalske verkene. De synger også en rekke acappellaverker og verker for kor og orgel, klaver eller kammerbesetning. Denne delen av repertoaret har det blitt gradvis mer av de siste årene.

Tore Erik Mohn 

Tore Erik Mohn er domorganist og dirigent i Fredrikstad domkirke. Han startet Egil Hovland-festivalen i Fredrikstad sammen med gode kolleger og venner i 2013. Mohn har tatt utøvende diplomstudium i orgelspill og hovedfag i korledelse ved Norges Musikkhøgskole. Han har vikariert som domkantor i Nidarosdomen og har undervist i mange år i korledelse ved Norges musikkhøgskole. 

Darya Katyba

DDasha Katyba, fullt navn Asgarda Darya Mykhailivna Katyba, er født i Russland, vokste opp i Ukraina og bosatte seg i Norge (Fredrikstad). Darya tok sin Bachelorgrad i utøvende klassisk musikk ved Norges Musikkhøgskole hos professor Barbro Marklund-Petersone. I 2015 avsluttet hun sin Masterutdanning ved Universitetet i Agder. I 2014-2015 tok hun utveksling til Sibelius Akademi. Hun er en veldig åpen og allsidig sanger, har et bredt repertoar og utvider stadig sine musikalske horisonter.

Eira Sjaastad Huse

Eira Sjaastad Huse (mezzosopran) begynte med sangtimer i svært ung alder og sto tidlig på scenen med Den Norske Opera og Balletts barnekor – også som solist. Hun har studert ved Det kongelige Danske Musikkonservatorium, Barrat Due og ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har mottatt en rekke priser og har en spesiell interesse for historiske fremføringer og klassisk improvisasjon. Hun avsluttet sin mastergrad med en konsert der hun fokuserte på Mozart og Bach.

Carl Christian Kure

Carl-Christian Kure (baryton) fra Sarpsborg. Han er til daglig student ved Norges musikkhøgskole, under professor Barbro Marklund-Petersone. Han har tross sin unge alder bred erfaring som sanger. Han har deltatt i flere operaoppsetninger, kirkekonserter, lied- og romanse-konserter, CD-innspillinger mm.

Pocket Sinfonia

Pocket Sinfonia fortolker orkestermesterverk med den ferske spontaniteten og intimiteten til en kammergruppe. Gruppens medlemmer: Rosie Bowker, fløyte, Eleanor Corr, fiolin, Thomas Isaac, cello og Emil Duncumb, piano. Ved hjelp av både moderne og periodiske instrumenter ble Pocket Sinfonia dannet for å gjenskape en del av atmosfæren i intimiteten til en kammermusikkytelse. De har siden laget sine egne arrangementer, bruker spontanitet og kraft til kreasjoner som ikke bare er en mindre versjon av et flott stykke, men noe nytt og kunstnerisk i sin egen rett. 

Eldrid Gorset

Eldrid Gorset (sopran) er fra Oppdal og har sin utdannelse fra Musikkhøgskolen og Barratt Due musikkinstitutt og tar nå master i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har allerede bred erfaring og har vært solist på Bachs Juleoratorium, Dvoraks Stabat Mater og hun samarbeidet i vår med kammerorkesteret Nordic Harmony. Fra operarepertoaret har hun gjort roller som Musetta, Zerlina og Susanna, og var nå senest å se som både Grete og Duggfe i KHiOs Hänsel und Gretel med KORK på DNO&B.

Atle Sommerfeldt

Sommerfeldt har vært biskop i Borg siden 29.januar 2012. Han er født på Eidsvoll i 1951 og ble døpt i Eidsvoll kirke. I 1956 flyttet familien til Asker, og unge Atle fikk erfaringer fra speider, fiolinspill og engasjement i det kristelige skolelaget. Det var daværende prest i Asker, og senere biskop i Tunsberg, Sigurd Osberg, som inspirerte den unge lederspiren til å bli prest. Etter ett år som generalsekretær i Mellomkirkelig Råd, ble Sommerfeldt kalt til generalsekretær i Kirkens Nødhjelp fra august 1994. Et arbeid som har vart fram til utnevnelsen til Biskop i Borg.
 

Children’s International School 

Children’s International School har et strykeorkester som består av ca. 20 barn i alderen 8 til 12 år.  Dirigent er Maria Serafin. Det er et spennende, ungt orkester som spiller mest klassisk musikk fra ulike epoker, men også noe moderne nåtidsmusikk. Orkesteret består av fiolinister og cellister.

Follo Ungdsomssymfoniorkester

Gjennom et samarbeid med Dextra musica, Sparebankstiftelsen DNB, har kulturskolene i Follo de seneste årene gjennomført en omfattende satsning på strykere og orkester. Follo ungdomssymfoniorkester FUSO har ved gjentatte anledninger spilt ved blant annet ved Mozart-festivalen i Fredrikstad. FUSO deltok i Oslo-Filharmoniens ”Young-play”-program i 2015, og i juni 2018 spilte de sammen med Det norske kammerorkester ved Festdagen i Vitenparken i Ås. FUSOS hoved dirigent er Niklas Djurle.

Sigrid Kofoed

Sigrid er født 8. mai 2000. Hun har spilt klarinett fra 8 årsalder ved Oppegård Kulturskole, hvor hun i dag har Maja Bjørhei som lærer. Hun går nå tredje året ved musikklinjen på Ski videregående skole med Lars Martin Hurrød som klarinettlærer. Hun har de siste tre årene tatt enetimer og deltatt på mesterklasser med Fredrik Fors, NMH i regi av Follo-piloten. Hun spiller fast i Sofiemyr Skolekorps og var medlem i regionkorpset for østlandet (RØST) i perioden 2016 - 2018, og har også deltatt på Kråkstad-kurset de siste fire årene.

Alice og Trond Holmen

Alice Holmen kommer fra Fredrikstad og spiller klassisk klaver. Hun synger også, og akkompagnerer seg selv etter egne klassiske klaverarrangement. 
Hun har deltatt i «Spill selv» konkurransen, Ungdommens Pianomesterskap og vært Østfoldmester på piano. Hun har de ti siste årene holdt flere konserter i Norge og Tyskland. I sine unike konserter knytter hun sammen ulike genre, også med kunstfaglig innhold. Alice Holmen og hennes ektemann, Trond Holmen, knytter musikk og sang sammen med historier og bilder på storskjerm.

Ivar Magnus Sandve

Tenoren Ivar Magnus Sandve kommer fra Ås kommune i Akershus. Han er utdannet i Oslo ved Barratt Due Musikkinstitutt under professor Torgun Birkeland. Der har han fullført en bachelorgrad i utøvende musikk med klassisk sang som hovedfag. Parallellt med annen utdanning, tar han jevnlige sangtimer med sangpedagogen Susanna Eken i København. I august 2018 debuterte han ved operaen på Røst i rollen som Nicolo fra operaen Querini av Henning Sommerro. Nå studerer han ved Operahøgskolen i Oslo under Johannes Weisser og Magnus Staveland.